Twee bedrijven uit Dilsen-Stokkem mogen zich ‘Grote Gazelle’ noemen

Deze week vond de uitreiking van de provinciale Trends Gazellen plaats. Het zakenblad Trends lauwert hiermee sterke en competitieve bedrijven in de Provincie Limburg, die een bijzondere groei vertonen. Twee bedrijven uit Dilsen-Stokkem, behoren bij de top.

Voor de Gazellen gaat de redactie van Trends in drie categorieën (grote, middelgrote en kleine ondernemingen) op zoek naar bedrijven die over vijf jaren de sterkste groei hebben gemaakt. Dat gebeurt op basis van harde groeicijfers zoals omzet, personeelsbestand en cashflow. Voor deze editie werden de cijfers van 2017 vergeleken met 2013.

“De Limburgse Gazellen zijn één voor één competitieve ondernemingen die een positieve invloed uitoefenen op het Limburgse ondernemersklimaat. Als krachtbronnen van innovatie en werkgelegenheid inspireren ze andere ondernemers en dragen ze bij aan de economische welvaart van onze regio,” aldus gedeputeerde van Economie Tom Vandeput.

Max Aluminium Profiel en Vasco Group, beiden uit Dilsen-Stokkem, mogen zich Grote Gazelle noemen. Hier is een sterke groei waarneembaar. Max Aluminium, onderdeel van Groep Vaessen produceert aluminiumprofielen en de Vasco Group, onderdeel van groep Arbonia produceert design- en badkamerradiatoren.

Er zijn meer ‘winnaars’, over de provincie Limburg. Een compleet overzicht is hier te lezen.

In de categorie Middelgrote Gazellen scoorde Altaan Beton uit Dilsen, Geerits Constructie uit Bree, Georges Veldeman Bree, Bevo Bree en De Boer Delivery uit Bree.

Tenslotte de categorie Kleine Limburgse Gezellen. Hier scoorden Muller Complete Afbouw uit Kinrooi, Toplas Bree, Smartbit uit Bree, Alugev Maaseik en L&E Construct Bree.

De grootste rekruteerder van Limburg blijkt opnieuw Punch Powertrain te zijn. Het bedrijf wordt op de voet gevolgd door de transportgroep en logistieke dienstverlener H. Essers dat 468 aanwervingen deed verspreid over twee vennootschappen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here