Uitkijken met de dode hoek

De dode hoek bij een vrachtwagen is gevaarlijk. Kinderen moeten goed weten wat een vrachtwagenchauffeur ziet maar meer nog, wat hij niet ziet. Kiwanis Bocholt heeft uitgepakt met een initiatief waarbij kinderen uit Kinrooi, Oudsbergen, Bocholt, Bree en Peer les krijgen in de dode hoek.

Door de kinderen zelf achter het stuur te laten plaatsnemen zullen ze zelf ervaren hoe het is, zo klinkt het bij Kiwanis Bocholt.

In maart komt de truck naar de gemeente Kinrooi, maar alle Noord-Limburgse gemeenten komen dus aan bod. “Samen zetten we in op verkeersveiligheid voor onze kinderen”, aldus burgemeester Lode Ceysens van Oudsbergen.

Het is niet het eerste initiatief om instructie te geven over de dode hoek. In Ophoven deed Tom Franssen dit reeds eerder. ““Als vrachtwagenchauffeur kom je vaak ogen en oren te kort, hoe goed beveiligt de vrachtwagen ook is. Met name in de bebouwde kom is het uitkijken”, aldus Franssen.

Kijk hier nogmaals de reportage na over de dode hoek:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here