Waarschuwingsschot bij massale vechtpartij

Zwaailicht politie

De politie heeft vrijdagavond een waarschuwingsschot moeten lossen toen een auto wilde inrijden op een agent in Sittard. Aanleiding was een massale vechtpartij tussen tientallen mensen. Vijf personen zijn hierbij aangehouden.

Rond 22.20 uur kwam er een melding binnen dat er een grote vechtpartij plaatsvond in een café. Terwijl agenten onderweg waren, verplaatste de vechtpartij zich naar buiten, naar de Limbrichterweg. Tientallen mensen, vermoedelijk leden van diverse voetbalsupportersgroepen, gingen met elkaar op de vuist. Toen politie in grote getale arriveerde, vluchtten een aantal mensen in auto’s en wilden wegrijden. Agenten gingen er achteraan, waarop een auto stopte.

Terwijl een agent de inzittenden wilde controleren, gaf de bestuurder gas en wilde inrijden op de agent. Deze zag zich genoodzaakt een waarschuwingsschot te lossen. De bestuurder en inzittenden werden daarop aangehouden. Tijdens de vechtpartij werden diverse auto’s en straatmeubilair vernield. In totaal werden er vijf personen aangehouden, mannen in de leeftijd van 17 tot 29 jaar uit België en Eindhoven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here