Lezing ‘Beeldende kunst in Limburg tussen 1900 en 1965’

Op maandag 25 februari om 20.00 uur, zal door de Geschiedkundige en Heemkundige Kring ‘Land van Thorn’ een lezing georganiseerd worden in Zaal ‘Oad Thoear’, aan de Steegputstraat 4 te Thorn, met als onderwerp: ‘Beeldende kunst in Limburg tussen 1900 en 1965’. De lezing wordt verzorgd door mevrouw drs. Monique Dickhaut. Voor leden is de entree gratis, niet-leden betalen € 2,00.

Monique Dickhaut is kunsthistoricus. Bijna vijfentwintig jaar was zij directeur/conservator van het Museum aan het Vrijthof (voorheen Museum Spaans Gouvernement) in Maastricht. Sinds 2014 is zij promovendus aan de Open Universiteit (promotor dr. Jos Pouls) en werkt zij aan een proefschrift over kunst en kunstdebat in de periode 1945-1965.

Kort voor 1900 kwam de schilder Rob Graafland (1874-1940) naar Maastricht. Als docent aan het Stadstekeninstituut en initiator van de Zondagsschool voor Decoratieve Kunsten stond hij aan de basis van de opbloei van de beeldende kunst in Limburg.

Mevrouw Dickhaut verdeelt de periode 1900-1965 in vijf gedeelten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here