Sprankelend haken in de bib van Bocholt

Op dinsdagmorgen verzamelen de vrijwilligsters van het haakgroepje in bibliotheek de Priool in Bocholt. Verscholen tussen de rekken met boeken vol verhalen en wijsheden zetten zij de figuren uit de jeugd- en kinderboeken om in kleurrijke personages.

Met veel fantasie en vindingrijkheid toveren ze werelden tevoorschijn met haaknaald en een bol garen. De figuurtjes komen terecht in verteltassen of verteltapijten. Met het bijgevoegde boek in de hand komen de gehaakte figuurtjes tot leven als vinger- of handpopjes. Dieren, piraten, pinguïns, kippen en koeien… het kan allemaal.

Het idee ontstond een aantal jaar geleden in de voorbereidingen van een vertelkamp. De verteltassen en de vertelmatten kunnen ontleend worden, de medewerkers van de bib helpen je graag bij het kiezen van een gepast verhaalIn de centrale ruimte van de Priool tegenover de balie staat er een gehaakte boom in een glazen kast, ieder seizoen wordt die aangekleed in een nieuw thema, een echte aandachtstrekker voor het unieke project.

Foto: Toon Verlaak

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here