Politiek wil huizen bouwen bij Weerter stadsbrug

stadhuis gemeentehuis weert

De fracties van VVD, D’66 en DUS Weert dienen woensdagavond gezamenlijk een motie in waarin B en W van de gemeente Weert gevraagd worden een onderzoek te starten naar de mogelijkheid van woningbouw in Centrum Noord bij de Stadsbrug. Deze plek was eerder in beeld voor de bouw van het ‘China-hotel’.

De 3 partijen constateren dat er in Weert grote behoefte is aan extra woningbouw. Nu de bouw van het China-hotel niet doorgaat, vinden de partijen de plek bij de Stadsbrug tegenover het plan Poort van Limburg de ideale plek voor het bouwen van extra contingenten woningen. Langs de Suffolkweg is, direct grenzend aan het plangebied, ook al de bouw van een aantal grondgebonden woningen voorzien. De plek bij de Stadsbrug vinden de partijen ideaal voor de bouw van een fors aantal appartementen.

De partijen vragen in de motie die woensdagavond tijdens de vergadering van de gemeenteraad van Weert wordt ingediend dat B en W de functionele, architectonische en planologische mogelijkheden onderzoeken voor woningbouw op de Stadsbruglocatie en de raad hierover informeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here