Geëvacueerde inwoners centrum Bree weer terug naar huis

Politie Carma

Naar aanleiding van een plofkraak, dinsdagochtend 5 februari, op een bankkantoor in de Witte Torenwal in Bree werden een 100-tal omwonenden geëvacueerd. Na het afvoeren van de springstof keerden de mensen terug naar hun woning.

In de nacht van maandag op dinsdag vond er een plofkraak op de geldautomaat van het Argenta-bankkantoor op de Witte Torenwal plaats. Politie CARMA stelde een veiligheidsperimeter in. DOVO trof actieve springstoffen aan, waarop beslist werd om de omwonenden in een straal van ongeveer 100 meter te evacueren na het Stadhuis. De sociale diensten van Politie Carma en stad Bree vingen een 60-tal omwonenden op in de kapel.

De evacuatie verliep zonder problemen. De springstoffen werden omstreeks 13.00 uur weggevoerd door DOVO en gecontroleerd tot ontploffing gebracht.

Omwonenden die door de plofkraak schade aan hun woning of voertuig opliepen worden gevraagd aangifte te doen bij Politie Carma en hun verzekeringsagent te contacteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here