Bèr Van Erum is 100 jaar!

De gemeente Bocholt heeft weer een eeuweling! Bèr Van Erum uit Reppel werd op 31 januari 1919 in Bocholt geboren als ‘Petrus’ Van Erum. Op vrijdag 31 januari 2019 werd hij 100 jaar!

Na zijn huwelijk ging Bèr met zijn echtgenote Elisabeth Ramaekers in Reppel wonen. Samen kregen ze 4 kinderen: 3 dochters en één zoon. Hij heeft intussen ook al 6 kleinkinderen.
Bèr is eerst beroepssoldaat geweest en nadien metser. Bovenal is hij nog steeds een groot dierenliefhebber die zot is van paarden en honden. In 2015 overleed zijn echtegnote. Bèr woont nog steeds thuis, maar verblijft overdag in de dagopvang van het rusthuis van Bocholt.

Onlangs kreeg hij bezoek van het college van burgemeester en schepenen. Burgemeester Stijn Van Baelen sprak gelukwensen uit in naam van de ganse Bocholter gemeenschap en feliciteerde Bèr met het behalen van deze fantastische leeftijd. Namens de gemeente Bocholt kreeg de eeuweling een mooie fruitschaal, ontworpen door kunstenares Mariel-Louise Vanderheiden. Vanwege het Koningshuis kreeg Bèr een foto van Koning Filip en Koningin Mathilde én een bos bloemen.

Na de ontvangst op het rusthuis volgde nog een groot feest in de Watermolen van Reppel, samen met familie en vrienden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here