Kleine kans op sneeuw in de regio

Voor het hele land heeft het KMI code geel afgegeven. Weerman Ruben Weytjens uit Neeroeteren denkt dat het in onze regio wel mee zal vallen, maar er is altijd een kans op sneeuw. Voor gladheid dient wel opgepast te wordeb. “De temperatuur in Limburg is vanochtend nèt te hoog om sneeuwval mogelijk te maken. Mogelijk wordt hier en daar de neerslagintensiteit hoog genoeg om uiteindelijk toch vlokken tot beneden te krijgen”, aldus Weytjens.

Als er al sneeuw valt, is dat tegen de avond. “Dan koelt de bovenlucht meer af en zou het tijdelijk wit kunnen worden”, zo vervolgt weerman Weytjens. “De temperatuur bereikt een maximum van amper +1 a +2°C. Het zal dus sowieso blijven dooien.”

Er waait een zwakke tot matige noordenwind.

Volgende nacht gaat het op de meeste plaatsen in Limburg enkele graden vriezen. Dit betekent dus dat alles wat nat ligt voor rijm of ijs kan gaan zorgen. Regionaal kan er ook mist worden gevormd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here