Ruim vijf centimeter sneeuw verwacht

Winter sneeuw Neeroeteren kerk

In de regio wordt woensdag 30 januari vijf centimeter sneeuw verwacht. Weerman Ruben Weytjens uit Neeroeteren verwacht komende nacht eerst nog droog weer met temperaturen rond of net beneden het vriespunt.

“Tegen de ochtend neemt de kans op sneeuwval toe vanuit het westen. Het zou dus wel eens een problematische ochtendspits kunnen worden”, aldus Ruben Weytjens. “Mogelijk gaat die sneeuw later over in smeltende sneeuw of regen, maar dit hangt van details af die zelfs van regio tot regio kunnen verschillen”, zo vervolgt hij.

Als het bij sneeuw blijft kan er een aardig laagje ontstaan, maar uitspraken over exacte hoeveelheden doet Ruben Weytjens niet. “Meer dan vijf centimeter zou regionaal wel kunnen lukken. Kanttekening: de ondergrond is dit keer niet bevroren, dus niet alle sneeuw zal blijven liggen”, zo besluit Ruben Weytjens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here