Gasloos bouwen in wijk De Heerlijckheid

Het is het eerste projectmatige bouwplan in de gemeente Nederweert waarbij de woningen niet worden aangesloten op het gasnetwerk: nieuwbouwplan De Heerlijckheid in Merenveld. De verkoop is nu gestart.

Medio 2018 ondertekenden de gemeente Nederweert en ontwikkelaar Janssen de Jong Projectontwikkeling de exploitatieovereenkomst voor het nieuwbouwplan De Heerlijckheid. Het plan ligt aan het nieuwe, gelijknamige Kanaalpark De Heerlijckheid langs de Zuid-Willemsvaart.

Bijzonder is dat de woningen niet worden aangesloten op het gasnetwerk. Ze zijn zo goed geïsoleerd dat de toekomstige bewoners ze kunnen verwarmen met een efficiënte warmtepomp.

De eerste fase omvat 14 grondgebonden woningen: een mix van vrijstaand geschakelde en twee-onder-een-kapwoningen. De parkwoningen zijn ontworpen door CroonenBuro5 en vormen een stedenbouwkundige eenheid. Ze bestaan deels uit twee of drie bouwlagen met plat dak en hebben allemaal een inpandige berging.

De woningen in het plan zijn zeer compleet en klaar voor de toekomst. Daarnaast zijn er nog verschillende mogelijkheden om de woning naar wens aan te passen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here