VC GREENYARD Maaseik pakt de volle buit bij de buren van Achel

Woensdag 23 januari was Sportcentrum De Koekoek even het centrum van Limburg, althans voor de volleyballiefhebbers. Voor de tweede keer ooit stonden VC GREENYARD Maaseik en Tectum Achel tegenover elkaar in de Euromillions Volley League. Een Limburgse derby dus die zonder twijfel voor een avond topvolleybal zou zorgen.

Van Dyck, Bontje, Campforts, Polman, Zoodsma, Verschueren en libero Brouns mochten aantreden voor het thuispubliek. Coach Banks gooide Cox, Maan, Grozdanov, Thys, Blankenau, Baetens en libero Dronkers in de strijd.

In set één werd meteen duidelijk dat het een derby was. De thuisploeg schoot als een speer uit de startblokken en liep meteen, toch wel een beetje tegen de verwachtingen in, uit naar 9-5. Op datzelfde moment sloeg Elias Thys zijn voet om waarop Tammemaa mocht opdraven.

De Maaseikenaren hadden het knap lastig maar konden terug aansluiten bij 12-12 dankzij 2 aces van ‘Mister Ace’ Jolan Cox. De landskampioen nam daarna de touwtjes in handen maar kon nooit afstand nemen. Over 16-17 ging het naar 20-19 en 22-22. De gelijke standen stapelden zich op. Maaseik kreeg setbal na setbal maar pas bij de 7e poging was het raak. De eerste set eindigde op 29-31.

De tweede set begon vlotter voor de Maaslanders, 0-3. In een mum van tijd stond er 3-9 te lezen in De Koekoek en greep de Achelse coach in met een time-out. Maaseik stoomde door naar 6-13 waarop Peeters Maan kwam vervangen. Tammemaa en Peeters even later ook met een ace zorgden ervoor dat de set in sneltempo beslist was, 12-22. Achel vocht nog even terug waardoor 17-25 de eindstand van de tweede set werd.

Wilde Achel de Maaslanders nog punten afsnoepen moest het nu wakker schieten. Het thuispubliek had dat begrepen en schreeuwde haar ploeg naar 5-2 en 8-7. Coach Banks behield het vertrouwen in zijn team en besloot niet in te grijpen. De juiste tactiek zo bleek want onder leiding van spelverdeler Blankenau sprong Maaseik op en over de Achelaren, 8-9. Via 10-13 en 14-16 bleef het spannend in Noord-Limburg. De roodhemden duwden daarop even door en zo was de wedstrijd zo goed als gespeeld bij 17-22. De derde beurt eindigde op 18-25.

Het foutloos parcours van de Maaslanders blijft zo duren. Op 5 speeldagen van het einde van de reguliere competitie telt Maaseik nu 37 punten. Dat zijn er 2 meer dan eerste achtervolger Aalst en 4 meer dan de nummer drie in de stand Roeselare.

Zaterdag komt rode lantaarn Guibertin op bezoek. Supporters op post voor de tweede thuiswedstrijd van 2019. Met een overwinning op zak is het toch iets fijner afreizen naar Polen waar volgende woensdag Belchatow wacht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here