Ell treft voorbereiding voor natuurijsbaan

Winterjassen, warme wafels en warme chocolade melk, het winter seizoen 2019 lijkt er toch echt aan te komen. Komende dagen zal het al behoorlijk fris aanvoelen overdag, met temperaturen die iets lager liggen dan gemiddeld. Daarom gaan ze bij Buurtvereniging Kunnekoel in Ell vol goede moed, de eerste voorbereidingen treffen voor de schaatsbaan.

Echt vriezen heeft het de afgelopen weken nog niet gedaan, dus de kou zit nog niet bepaald in de grond. Maar als we de vooruitzichten gaan bekijken, zien we toch een behoorlijke daling in de temperaturen. Voor de vrijwilligers van de ijsbaan in Ell is de schaatskoorts weel opgekomen en is men met voorbereidingen bezig.

Wanneer het eerste laagje ijs zich gevormd heeft, moet deze elke dag voorzien worden van een vers laagje water. En zodra de eerste rondjes geschaatst kunnen worden moet de baan elke dag worden schoongeveegd en van een vers laagje water worden voorzien. Een flinke klus, maar als het met een paar man extra kan, is het in een klein uurtje gebeurt. Om de klus te klaren is men op zoek naar enkele vrijwilligers, die zich online kunnen melden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here