Typisch Thorn in twaalf afleveringen op de Nederlandse TV

De komende weken staat Thorn centraal op NPO2. Dit dorpje staat bekend om haar karakteristieke witte huisjes en toonaangevende harmonieorkesten. Maar achter de voordeur gaat het er niet altijd even harmonieus aan toe.

De cameraploegen van realityserie ‘Typisch’ kijken de komende weken rond in Thorn. In twaalf afleveringen leert de kijker de bewoners van het dorpje met haar kenmerkende witte woningen beter kennen. De kerk en de harmonie zijn de belangrijkste pijlers in de gemeenschap.

Thorn lijkt in eerste instantie een gemoedelijk gehuchtje, maar achter de witte voordeuren gaat het er niet altijd even harmonieus aan toe. Daarbij is het dankzij de kerk een toeristische trekpleister: opvallend veel Japanse en Chinese toeristen bezoeken Thorn om het bouwwerk uit de elfde eeuw te bewonderen. Volgens veel wichelroedelopers is Thorn bovendien een bovennatuurlijke plek. Er komen rondom het dorp veel aardstralen samen, al merkt de gemiddelde inwoner daar niets van.

De uitzending ‘Typisch’ Thorn is vanaf aanstaande maandag (21 januari) te zien vanaf 19.15 uur op NPO2.

Foto: Gemeente Maasgouw

2 REACTIES

  1. Er is ook gefilmd op de basisschool Icarus, waar twee kinderen, de zusjes Britt en Juliette Moors, uit Thorn in het eerste en derde leerjaar zitten.
    Deze opname wordt ( waarschijnlijk ) op maandag 4 februari uitgezonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here