Toerisme-award voor Dilsenaar Sylvain Sleypen

De Skål Limburg Toerisme Award 2019 gaat naar Sylvain Sleypen uit Dilsen-Stokkem. Sleypen, ere-gedeputeerde toerisme, krijgt de award omdat kwalitatief duurzaam toerisme voor hem niet stopt aan de administratieve- of landsgrenzen, aldus het juryrapport.

Sleypen heeft steeds geijverd voor een Limburgs belevingstoerisme in het kader van een Euregionale aanpak op basis van grensoverschrijdende routes en netwerken. “Nog steeds stimuleert hij de grensoverschrijdende samenwerkingsverbanden en de gedachte ‘Limburg Sterk Merk’”, zo is in het rapport terug te lezen.

Skål Limburg heeft zich sinds 2005 ten doel gesteld jaarlijks een eremerk uit te reiken aan een persoon of een organisatie die zich verdienstelijk maakt of maakte op het gebied van het toerisme in Belgisch- of Nederlands-Limburg met een grensoverschrijdende Limburg-dimensie.

De Skål Limburg Toerisme Award 2019 zal aan Sylvain Sleypen op donderdag 17 januari worden uitgereikt in ‘Restaurant Bienvenue’ op de Markt in Maaseik.

Eerder ontvingen onder andere Anya Niewierra, directeur van de VVV Zuid-Limburg, Jan Smeets, directeur van Pinkpop, de ontwerpers van het Limburg-symbool en Maarten van Kempen de Skål Limburg Toerisme Award.

Aan de award is geen geldbedrag verbonden. Het is een ‘erkenningsdiploma’ gevormd door een compositie van Limburger Steven Wilsens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here