De drie V’s van Maaseik

Maaseik samenvatten in drie V-woorden? Van Eyck, Volleybal en Vasteloavend…

Over de volgorde van belang zijn de kenners het nog niet helemaal eens, maar feit is dat de eerste twee elk jaar opnieuw minstens één weekend moeten wijken voor het derde: vasteloavend (de rest van de wereld zegt ‘carnaval’) is gewoon heilig in Maaseik. Alle verzet is nutteloos, en dus doet iedereen maar best zoals een Amerikaan ooit adviseerde: ‘If you can’t beat them, join them!’

Volleybalclub GREENYARD Maaseik en Het Heilig Wammes Maaseik slaan de handen in elkaar voor de organisatie van de eerste carnavalsmatch uit de geschiedenis van het Mezeiker Carnaval. Deze wedstrijd wordt op zaterdag 26 januari tegen Axis Guibertin gespeeld, en wel in de STEENGOED Arena. De volleybaltempel zal voor deze gelegenheid rood – groen – geel kleuren.

De toegang tijdens deze activiteit is gratis voor iedereen die verkleed VC GREENYARD Maaseik komt aanmoedigen. Verder is er livemuziek, allicht aangepast aan de omstandigheden.

De eerste opslag zal door de kersverse Prins en Jeugdprins van het Vorstendom Mezeik gebeuren, aangemoedigd en gesteund door de Prinsen, Prinsessen, Jeugdprinsen en Jeugdprinsessen van alle andere aanwezige carnavalsverenigingen.
Na de wedstrijd wordt de polonaise ingezet (voor zover dat intussen nog niet gebeurd is) en bouwt men een feestje met dj Ed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here