Installatie gemeenteraad Maaseik druk bezocht

Vele familieleden, vrienden en belangstellenden waren maandag 7 januari aanwezig bij de installatie van de gemeenteraad van Maaseik. Deze vond plaats in de Sint-Bonaventurakerk van het vroegere Minderbroedersklooster.

Tevens vond de eerste vergadering van de OCMW-raad plaats. In beide raden zullen vanaf de nieuwe legislatuur dezelfde mandatarissen zetelen.
Tijdens de installatievergadering werd akte genomen van de benoeming van de burgemeester, werden de gemeenteraadsleden geïnstalleerd, werd er een voorzitter voor de raden verkozen, werden de schepenmandaten (nu ook de leden van het vast bureau van het OCMW) verdeeld en werd het bijzonder comité voor de sociale dienst (BCSD) verkozen, met aanduiding van een voorzitter.

Burgemeester Johan Tollenaere van OpenVld geeft aan zin in de nieuwe uitdaging te hebben. De coalitie in Maaseik bestaat uit OpenVld, PRO3680 en N-VA. Naast Johan Tollenaere krijgt OpenVld twee schepenen, Ann-Sofie Custers en Edgard Stijven. Namens N-VA komen Guido Geusen en Marc Vereecken als schepen in het gemeentebestuur. PRO3680 heeft Myriam Giebens en Bouchera Ait Aadi aangewezen als schepen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here