Seniorenvereniging Ell bestaat 60 jaar

In 2019 herdenkt Seniorenvereniging Ell, dat in 1959 enkele ouderen de ‘bejaardensoos’ in het dorp Ell oprichtten. Om dit feit te vieren is er iedere maand, met uitzondering van de vakantiemaanden juli en augustus, een jubileum activiteit. Er zijn 29 leden bereid gevonden om in een aantal kleinere groepjes een activiteit te organiseren. Op donderdag 17 januari wordt het jubileumjaar geopend.

Op donderdag 17 januari is het naamfeest van Antonius Abt, de patroonheilige van de parochie kerk in Ell. In vroeger tijd was op die dag de klein kermis in Ell en het leek de leden van de werkgroep leuk om op deze datum het feestjaar te beginnen. Wist je dat er in de vijftiger/zestiger jaren er in Ell twee kermissen waren? De grote kermis op de eerste zondag van oktober en de klein kermis op de naamdag van de patroonheilige van de kerk, de H. Antonius Abt, in de volksmond Sint Teunis.

Op de klein kermis was er een plechtige hoogmis met daarna een bezoek aan de cafés. Verder was er in het dorp niet veel te doen, alleen was er dan wat familiebezoek. Het was een kermis van één dag en er stonden geen attracties.

In BMV Ellenhof is er op 17 januari om 13.30 uur inloop met koffie en vlaai. Vanaf 14.00 uur begint het programma met daarin de presentatie van de nieuwe website en het nieuwe logo, de werkgroepjes vertellen over de inhoud van hun activiteiten. Onderwerpen die in 2019 aan bod komen zijn de boerenbruiloft, theaterbezoek en de beweegweek. Ook zijn er deze middag optredens van humorist Frenske Adriaens uit Weert en muzikant en oud-dorpsgenoot Jan Schroёn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here