Politie controleert extra op verlichting

fiets verlichting

Deze week wordt de provinciaal gecoördineerde thema-actie ‘Verlichting – zwakke weggebruikers/ bromfietsers’ herhaald. Herfst en winter staan in de regio gelijk aan donkere dagen, met vaak grillig regenachtig weer.

Fietsers moeten beseffen dat een degelijke fietsverlichting dan absoluut geen overbodige luxe is. Fietsverlichting is niet alleen belangrijk om zelf goed te kunnen zien waar je fietst, maar ook vooral opdat de andere weggebruikers je goed kunnen zien. Je veilig voelen in het verkeer begint met je zichtbaar maken, val dus op! Als iedere fietser zijn licht aan zou doen, dan zou dat veel onnodige slachtoffers schelen.

Fietsen zonder licht in het donker is dus levensgevaarlijk. En fietsverlichting is dan nog maar een minimum; fluohesje en andere fluo-gadgets met verlichting combineren is nog beter! Daarom zullen deze week de Limburgse politiekorpsen aandacht schenken aan de zichtbaarheid van fietsers en bromfietsers in het verkeer. Wanneer minderjarigen (-18 jaar) betrapt worden op defecte verlichting of het niet gebruiken van verlichting, kan er gebruik gemaakt worden van het ‘jongeren-pv’ en de hieraan gekoppelde verkeersvormingsklas. Meerderjarigen riskeren een boete.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here