Installatie gemeenteraad van Dilsen-Stokkem

Woensdagavond 2 januari werd de nieuwe gemeenteraad van Dilsen-Stokkem geïnstalleerd in ‘Aud Lanker’.

Naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 is er een en ander gewijzigd in deze gemeente. Open Vld en Vooruit Dilsen-Stokkem kwamen beiden als winnaars uit de bus.

Open Vld haalde 34,6% van de stemmen, goed voor 10 zetels in de gemeenteraad. Vooruit Dilsen-Stokkem haalde 23,3 % en telt 7 zetels. Samen beschikken ze dan ook een comfortabele meerderheid van 17 op 27 zetels. Het college van burgemeester en schepen telt 7 leden, is een collegiaal orgaan en oefent haar bevoegdheden op collectieve wijze uit. Voor de goede werking is er wel een interne bevoegdheidsverdeling of werkverdeling overeengekomen tussen de leden onderling.

Foto: Mark Dreesen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here