Jaaroverzicht 2018

Op de laatste dag van 2018 brengt Grensland Actueel het Jaaroverzicht 2018. Vele zaken die het afgelopen jaar de revue passeerden, komen aan bod in dit overzicht.

Een overzicht, niet per maand, maar middels enkele rubrieken, cultuur, zakelijk, goede doelen, sportief en gemeentelijk.

Onder andere de bekendmaking van de nieuwe aspergekoningin van de gemeente Kinrooi, Jolien Driessens, Koninklijke Harmonie Concordia Maaseik die oorlogsboeken uit een privé-collectie verkocht, de herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog en vanzelfsprekend het Oud Limburgs Schuttersfeest in Ophoven. Hierbij wordt nog eenmaal stil gestaan bij de Limburgse oerknal, die door een verspreking van Mark Hoedemakers van de OLS-organisatie, de Limburgse band Rowwen Hèze het lied ‘Limburg’ in een andere versie liet maken.

Ook zakelijk komen er items aan bod, zoals het Handmade in Belgium-label waarvoor Harry Geuns uit Molenbeersel een laureaat mocht ontvangen, de bekendmaking van het Bronzen Eikenblad van UNIZO Maaseik, Trailerfabrikant LAG Bree die kon uitbreiden dankzij goede cijfers, de verhuizing van Botel Ophoven en de Uni-K Award van UNIZO Kinrooi.

Bij goede doelen wordt ook stil gestaan, onder meer met Levensloop Maaseik, die een record opbrengst kende, Back On Stage en de Hair Donation die Saraja Smeets organiseerde ten voordele van Think Pink.

In het jaaroverzicht uiteraard ook aandacht voor sport. Het WK Voetbal dat afgelopen zomer in Rusland plaats vond, zorgde voor mooie momenten dankzij de Rode Duivels. In Neeroeteren organiseerde Neeroeteren4Belgium een grote tent waar alle wedstrijden van het Belgische team gevolgd konden worden. Maar ook op een basisschool in Kinrooi was er aandacht voor het WK. Kinrooienaar Jitse Bullen presteerde ook mooie resultaten op zijn BMX. Ook aandacht voor de Kampioenenhulde in Bree en Kinrooi, met onder meer Kelly Stultjens.

Tenslotte komt het fietsveer van Ophoven aan bod. Dat vierde afgelopen jaar haar 20ste verjaardag. De brug bij ’t Eilandje in Neeroeteren komt aan bod waarbij Gunter Haeldermans uitleg geeft over de gevolgde weg, Schepen Anita Meerten van de gemeente Kinrooi staat stil bij de opening van Woonzorgcentrum Zorgvlied in Molenbeersel en er is aandacht voor het eerste zwaluwhotel in de Stad Bree.

Ook de gemeenteraadsverkiezingen worden belicht. Zo worden alle burgemeesters met de coalitievorming vermeld, zoals Lydia Peeters en Sofie Vandeweerd van de Stad DIlsen-Stokkem, Johan Tollenaere van de Stad Maaseik, Jo Brouns van de gemeente Kinrooi en Liesbeth Van der Auwera van de Stad Bree.

Het jaaroverzicht is uiteraard niet compleet, want dan zou het uren gaan duren, maar het geeft een mooi beeld van het jaar 2018 in de regio.

Alle medewerkers van Grensland Actueel wensen je alvast een mooi uiteinde en een sfeervol 2019!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here