Sofie Vandeweerd volgt Lydia Peeters op in Dilsen-Stokkem (video)

OpenVld en Vooruit Dilsen-Stokkem kwamen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober als winnaars uit de bus. De nieuwe coalitie in Dilsen-Stokkem zal dan ook uit beide partijen bestaan. Daarbij komt dat er ook een nieuwe burgemeester komt, want Lydia Peeters zal Bart Tommelein opvolgen als Vlaams minister van Energie, Begroting en Financiën. Sofie Vandeweerd zal Lydia Peeters opvolgen.

“Dit kwam op mijn pad, ik ben gevraagd door de voorzitter van Open Vld”, zo reageert Lydia Peeters. Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten noemt Peeters “de juiste persoon op de juiste plaats”. Lydia Peeters had al langer ervaring met nationale politiek, want ze is al vele jaren actief in het Vlaams parlement. Toch is het ministerschap een ander gebeuren en is ze zich al aan het voorbereiden op haar taak die ze vanaf januari zal gaan uitvoeren.

Sofie Vandeweerd is zich ook aan het voorbereiden. “Ik ben al 12 jaar schepen dus heb al kennis van diverse dossiers maar het burgemeesterschap is toch nog iets anders, waarvoor ik me optimaal aan het voorbereiden ben”, zo reageert ze.

Het gehele college van Burgemeester en Schepenen telt in Dilsen-Stokkem zeven leden. Schepen worden Jos Opdenakker, Pieter Indemans en Kelly Issaris namens Open Vld. Voor Vooruit Dilsen-Stokkem zullen Koen Sleypen, Mathieu Schurgers en Ingrid Erlingen schepen worden. Ingrid Erlingen zal na drie jaar worden opgevolgd door Roberto Prata.

Lydia Peeters blijft wel actief in de gemeente. Ze zal titelvoerend burgemeester blijven en lid en voorzitter van de gemeenteraad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here