Kinrooi roept inwoners op voorzichtig met vuurwerk om te gaan

vuurwerk

Nieuwjaarsnacht komt er weer aan en zoals ieder jaar zal dat weer samen gaan met de nodige knallen en feestvuurwerk. De gemeente Kinrooi roept haar inwoners op om voorzichtig om te gaan met vuurwerk.

Zelf iets afsteken kan én mag in de gemeente Kinrooi, maar men adviseert om het veilig voor de personen te doen die het afsteken en zeker ook voor de omstaanders. Ook wordt aangegeven dat men moet denken aan de dieren die de flitsen en knallen niet echt fijn vinden. Indien inwoners zelf vuurwerk willen afsteken van oud op nieuw, dient men ervoor te zorgen dat alle voorschriften in acht worden genomen, zodat de feestvreugde niet uitdraait op een nachtmerrie. FOD economie heeft hiervoor de brochure ‘Verknal uw feest niet’ uitgebracht. Daarin staan alle richtlijnen voor een veilig gebruik van vuurwerk. De folder is ook af te halen bij de dienst vrije tijd in GC De Stegel.

In de gemeente Kinrooi is het toegestaan om op oudejaarsnacht van 00.00 tot 00.30 uur klein vuurwerk af te steken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here