Vlaanderen onderzoekt tolheffing op alle wegen

Kessenich grens

In Vlaanderen wordt momenteel onderzocht of er op alle wegen kilometerheffing kan worden ingevoerd. Vanuit Nederlands-Limburg is er kritiek geuit.

Bewoners in de grensregio die vanuit Nederland vaker naar winkels over de grens in België gaan zouden hierdoor geremd worden, wat slecht is voor de economie van de winkels in bijvoorbeeld Maaseik, zo luidt de reactie.

Er wordt al langer gesproken over kilometerheffing in België, meldt 1Limburg. Eerst keek men nog naar de grotere knooppunten, het plan is nu echter om op alle wegen kilometerheffing in te voeren. In april 2016 werd al kilometerheffing voor vrachtwagens in Vlaanderen ingevoerd.

Naast de automobilisten uit omliggende landen, dienen de Vlamingen zelf ook kilometerheffing te gaan betalen, aldus het plan van Vlaams verkeersminister Ben Weyts, die laat weten het plan in 2024 of 2025 op zijn vroegst in te willen voeren. Dit zou dan door de nieuwe regering behandeld worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here