Heemkundige kring Wotra eert haar voorzitter

Onder impuls van Ronny Witting en Arnaud Grispen werden de voorzitter van Heemkring Wotra uit Neeroeteren en zijn echtgenote op passende wijze in de bloemetjes gezet voor zijn jarenlange inzet.

Op tekst van Ronny Witting mocht Arnaud Grispen de blijken van waardering uitdrukken. Op gevatte wijze werd een overzicht gebracht van de realisaties en activiteiten van onze heemkundige kring gedurende de laatste vijf jaren. De bijna ter ziele gegane vereniging werd weer nieuw leven ingeblazen mede dankzij de vorming van een hecht team.

De laatste jaren werd er sterk ingezet op het verzamelen, archiveren en digitaliseren van informatie, foto’s, documenten, … het door de bevolking van Neeroeteren aangereikt. Sommige aspecten zijn echt monnikenwerk maar worden toch met de nodige ijver en enthousiasme uitgevoerd en uitgebouwd. Natuurlijk dienden de nodige IT-middelen aangeschaft en dit dankzij de medewerking van de stad Maaseik.

Ook de nauwe en goede samenwerking met de naburige heemkringen Utersjank en het Documentatiecentrum Maaseik mag zeker vernoemd worden en het GHK Thorn mag men hierbij niet vergeten. Verder werd er ook sterk ingezet op het behoud van het dialect ’Neroterse Kal’ en dit door de oprichting van een aparte werkgroep. Deze werkgroep heeft zeker niet de pretentie om een zoveelste lijvig woordenboek uit te geven doch door middel van de ontwikkeling van een Webapp willen zij een vaste schrijfwijze en juist woordgebruik het ‘Neroters’ terug onder de aandacht brengen van de inwoners van Neeroeteren.

Foto: Arno Segers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here