Weert legt wegversmallingen aan in Maaseikerweg

De gemeente Weert gaat op twee plaatsen in de Maaseikerweg tussen de Spoortunnel en de Ringbaan Zuid wegversmallingen aanleggen. De maatregelen worden genomen om de snelheid van het gemotoriseerde verkeer terug te dringen. Weert had de politie gevraagd op de Maaseikerweg enkele flitspalen te plaatsen. Dit verzoek is echter door het Openbaar Ministerie afgewezen.

De Weerter gemeenteraad heeft in 2017 al ingestemd met het plaatsen van enkele snelheid remmende maatregelen op de Maaseikerweg. Recentelijk zijn op de Maaseikerweg ter hoogte van Drakesteyn en Willemshof twee visuele plateaus aangebracht. De raad heeft ook ingestemd met het plaatsen van enkele wegversmallingen.

Rekening houdend met inritten, parkeervakken, bushaltes, zijstraten en openbare verlichting zijn er twee geschikte locaties voor het aanbrengen van wegversmallingen. Dat is één locatie tussen de Beatrixlaan en rotonde Nassaulaan en één locatie tussen de rotonde Nassaulaan en Tinnegietersweg. De tweezijdige wegversmallingen worden dusdanig aangelegd dat twee personenauto’s elkaar kunnen passeren zodat de doorstroming gewaarborgd blijft.

Fietsers kunnen gebruik blijven maken van de rode fietsstroken zodat de verkeersveiligheid voor fietsers gegarandeerd blijft. De wegversmallingen worden bij wijze van proef aangebracht. Mocht de proef volgens de gemeente en omwonenden als geslaagd worden ervaren, kunnen de wegversmallingen een permanent karakter krijgen.

1 REACTIE

  1. Als het op de Maaseikerweg kan dan kan het op de Sint Jozefslaan ook.
    Recent nog een onnodige aanrijding plaats gevonden omdat een auto op de voorrangsweg veel te hard gereden had en een overstekende auto die over de helft heen was heeft geramd, allebei de auto`s total loss.

    Als deze de normale geldende snelheid had aangehouden was dit niet gebeurd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here