Op diverse plekken vuurwerkoverlast in Maaseik

vuurwerk

In de Stad Maaseik zijn op diverse plekken meldingen van vuurwerkoverlast bij de Politiezone Maasland gekomen.

Woensdag 19 december meldden omwonenden van de Burgemeester Philipslaan omstreeks 19.25 uur dat er hangjongeren vuurwerk aan het afsteken waren. Toen een patrouille van de politie ter plaatse kwam, werd niemand aangetroffen.

Op de Diestersteenweg was het enige tijd later raak. Tijdens een patrouille kruiste de politieploeg een verdacht Nederlands voertuig. Tijdens het keren van de politiewagen, werden voorwerpen uit de wagen geworpen. Er volgde interceptie. Tijdens de controle werd 1,5 kilo vuurwerk aangetroffen. De 19-jarige chauffeur werd geverbaliseerd en het vuurwerk werd in beslag genomen.

Om 21.00 uur kregen de agenten een melding op de Loerstraat in Maaseik. Ook hier werd vuurwerkoverlast gemeld. Ter plekke zag een politieploeg drie personen wandelen en één persoon op een fiets rijden. Toen de agenten dichterbij kwamen, gingen de jongeren uit elkaar.

Het bleek hier te gaan om twee 16-jarige inwoners van Maaseik en één 15-jarige inwoner van Kinrooi. Ze zieden allen niets van vuurwerk af te weten. De melder van de overlast meldde zich even later bij het gesprek op een bijzonder agressieve manier. De agenten vroegen beleefd aan de betreffende persoon zich netjes te gedragen, waarop hij huiswaarts keerde. Bij een verdere controle werd geen vuurwerk aangetroffen, er lag enkel bij de brug afval van vuurwerk.

Tenslotte werd er omstreeks 00.30 uur nog een melding gedaan van vuurwerkoverlast op de Kanaalstraat en het industrieterrein in Neeroeteren. Agenten die ter plaatse gingen, troffen niets aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here