Southern Voices met winterconcert in Heel

Zondag 30 december 2018 is het muzikaal ensemble Southern Voices te gast in Heel met het programma ‘Southern Voices in Winter Concert’. Het concert begint om 14.30 uur in de St.-Stephanuskerk van Heel. De organisatie ligt bij Damesvereniging Heel en Torna | Cultura. De entree bedraagt € 7,50.

Southern Voices, wordt gevormd door Eline van den Broeke, Elmy Kremer en Aukje Pijper. Muzikale grootheid Herman van Veen herkende hun talent. Hij schrijft: Southern Voices heeft in mijn optiek dezelfde kwaliteiten als O’gene in het lichte. Ze mengen als kersen in martini’. Kenmerkend is hun zuivere en harmonische klank. Dankzij hun gemeenschappelijke voorliefde voor de a capella muziek sluiten hun stemmen naadloos op elkaar aan, terwijl ze solistisch alle drie hun eigen geluid overbrengen. Zowel klassieke als moderne muziek wordt met diepgang en lichtvoetigheid ten gehore gebracht.

Binnen de kortste keren stonden Southern Voices op grote podia als het Koninklijk Theater Carré, het DeLaMar Theater in Amsterdam, de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen en het Conservatorium van Luxemburg.

Beate Matvejeva is geboren in Riga (Letland). Ze speelt vanaf haar zevende fluit. Ze volgde haar Bachelor aan het Conservatorium Maastricht, waar ze in 2013 met lof afstudeerde. In juni 2018 deed ze haar Master-examen fluit, begeleid door de Koninklijke Harmonie van Thorn. Ook dit examen werd cum laude afgesloten. Beate werd op diverse concoursen en muziekfestivals met lof onderscheiden.

Na afloop van het Winterconcert is er een informele ontmoeting tussen musici en bezoekers in de foyer van Cultureel Centrum Don Bosco.

Kaarten zijn in de voorverkoop te verkrijgen bij de VVV-kantoren in Thorn, Roermond en Beesel-Reuver. Verder in Thorn bij ‘Buurtsuper Thoear’ en in Heel bij ‘Foto-Video Hans Sweegers’ en Boekhandel ‘Pages’.
Kaarten zijn ook te koop aan de dagkassa bij de kerk.

Foto: Charlotte van den Broeke, via de organisatie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here