Definitieve berekening zetelverdeling voor Sociale Dienst Maaseik bekend

Stadhuis Maaseik gemeentehuis

Het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst (BCSD) bestaat in Maaseik uit acht leden, de voorzitter niet meegerekend. De berekening van het aantal zetels per politieke lijst gebeurt door het aantal zetels van het bijzonder comité zonder de voorzitter (= 8) te delen door het aantal leden van de OCMW-raad (= 29) en daarna te vermenigvuldigen met het aantal zetels dat elke lijst binnen de OCMW-raad heeft.

De verkozenen van de lijsten kunnen tot zestig dagen na de dag van de gemeenteraadsverkiezingen (= 13 december) verklaren dat zij zich met elkaar verbinden tot een groep van lijsten. In Maaseik werd er geen lijstverbinding ingediend.

Op basis van de zetelverdeling naar aanleiding van de verkiezingsuitslag van 14 oktober 2018 en zonder rekening te houden met enige verbinding tot een groep van lijsten, is de zetelverdeling in Maaseik vastgesteld.

Open VLD krijgt in de OCMW-raad 8 zetels, in de BCSD 2 (8 x 8 : 29 = 2,2)
PRO3680 krijgt in de OCMW-raad 6 zetels, in de BCSD 2 (6 x 8 : 29 = 1,6)
N-VA krijgt in de OCMW-raad 4 zetels, in de BCSD 1 (4 x 8 : 29 = 1,1)
CD&V krijgt in de OCMW-raad 7 zetels, in de BCSD 2 (7 x 8 : 29 = 1,9)
Vlaams Belang krijgt in de OCMW-raad 4 zetels, in de BCSD 1 (4 x 8 : 29 = 1,1)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here