Futsal Atlas Maaseik speelt spannende wedstrijd tegen FC Sporting Genk

Atlas Maaseik is de enige zaalvoetbalclub in Maaseik die opgericht is in 2017. De ploeg boekt een goed resultaat. Binnenkort staat een spannende wedstrijd op het programma.

Atlas Maaseik is vorig jaar kampioen geworden en speelt nu in het derde provinciale niveau. In deze klasse staan de voetballers uit Maaseik nog steeds op de eerste plaats.

De ploeg van Atlas Maaseik bestaat vooral uit jongvolwassenen vanuit Maaseik zelf en omstreken en wordt geleid door een bestuur van vier man die ervoor zorgen dat de ploeg kan blijven draaien. Het bestuur noemt zich zelf ook een multiculturele club voor zaalvoetbal, waarbij maatschappelijke betrokkenheid en verantwoordelijkheid net zo belangrijk zijn als de sport die zij uitdraagt. Middels zaalvoetbal en rolmodellen beoogt futsal Atlas Maaseik de leefbaarheid in Maaseik te bevorderen door de sociale binding te verbeteren.

Naast het zaalvoetbal, wil de club ook maatschappelijk betrokken worden, dit doen ze in samenwerking met de Jongerenwerking Maaseik vanuit de stad door één maal per week jongeren training te geven maar ook om er als rolmodel te zijn voor hun. Tijdens de trainingen is het de taak van de club om jongeren meer discipline en respect te leren maar ook hun talenten te ontdekken en hun hierin te ondersteunen in samenwerking met Hamid (Jongerenwerking Maaseik). Jongeren krijgen ook dan afwisselend traingenen samen met de Club zelf, dit geeft hun ook een gevoel dat zij samen erbij horen en dit kan bij de jongeren een hele mooie afspiegeling zijn van hoe het moet.

Op vrijdag 21 december spelen de Atlas-leeuwen weer thuis in Neeroeteren, dit keer tegen de tweede plaats, FC Sporting Genk. Deze avond zal een spectaculaire avond zijn, zo geven de voetballers aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here