VC GREENYARD krijgt revanche voor verloren Supercup

Na een rit van zo’n 222 kilometer mochten de heren van coach Banks voor het eerst dit seizoen aantreden op Schiervelde. Roeselare had een dubbel (mentaal) voordeel: het speelde voor eigen publiek en het won de Supercup enkele weken terug met toch wel duidelijke cijfers. Desondanks hadden beide teams op voorhand al aangegeven dat dit competitieduel ondergeschikt was aan de komende confrontaties in de beker van België.

De thuisploeg begon met Coolman, Van de Velde, Walsh, Tuerlinckx, Van Hirtum, Verhanneman en libero Dejonckheere. Maaseik startte met kapitein Maan, Pupart, Grozdanov, Tammemaa, Blankenau, Cox en libero Dronkers.

De match kende een intensief begin. Blankenau zorgde met een tweede handsballetje voor een eerste kloofje, 6-8. Roeselare kwam vooral via Verhanneman sterk opzetten en nam de voorsprong over bij 10-9. Bij 13-10 besloot coach Banks om in te grijpen met een time-out. Pupart luisterde aandachtig naar zijn coach en zette zijn wijsheid om in een opslagreeks, 14-15.

Schiervelde begon te beseffen dat het niet vanzelf zou gaan en schaarde zich achter de thuisploeg. Maaseik zette die energie echter sneller om in punten en bouwde aan een kloofje richting 18-21. Roeselare kwam nog even piepen maar uiteindelijk verloor het toch de eerste set, 22-25.

In de tweede set kreeg Maaseik het bijzonder moeilijk. De eerste paar punten leek er geen vuiltje aan de lucht maar toen de set begon te vorderen keken de roodhemden tegen een verdacht grote achterstand op. Coach Banks bracht Wojcik en Baetens ten koste van Cox en Pupart bij 19-14. De wissels joegen een nieuwe wind door het team waardoor een comeback wenkte. Kapitein Maan, na de wedstrijd verkozen tot ‘star of the game’, toonde zich bijzonder effectief en zorgde met een knappe aanval van uit het achterveld voor 20-19.

Roeselare kreeg even later toch als eerste een setbal maar Baetens sloeg die aan flarden. De remonte van de Limburgers was helemaal compleet toen Maaseik, dankzij opnieuw Baetens, zelf een optie kreeg om de set te pakken. Tuerlinckx in het net en het was prijs: 26-28 en 0-2.

Hoofdaanvaller Tuerlinckx had zich op het einde van de tweede set geblesseerd aan de knie en werd vervangen door Lou Kindt. De 21-jarige Kindt gaf het thuispubliek opnieuw hoop, 7-8. Roeselare ging vervolgens op en over Maaseik en was niet van plan om die rol snel uit handen te geven. De foutenlast bij Maaseik groeide ook nog eens en het scenario van de set wordt al duidelijker. Over 16-13 pakte de thuisploeg uiteindelijk de derde beurt met 25-22.

Als de Maaslanders de stunt zouden willen afmaken moest het in de vierde set gebeuren. Kapitein Maan had dat ook begrepen en vuurde zijn team nog eens extra aan, 13-16. Cox die terug was ingevallen en Baetens die was blijven staan zorgden samen met hun kapitein voor de nodige punten. Tel daar nog enkele bommen van Tammemaa en Grozdanov bij en het werd stil op Schiervelde. VC GREENYARD Maaseik hield de touwtjes strak in handen en gaf de voorsprong niet meer weg, 22-25 en 1-3. Wedstrijd gespeeld!

Dankzij deze, toch wel straffe, drie punten nemen de Maaseikenaren de leiding in de vaderlandse competitie. Van uitrusten is er echter geen sprake want aanstaande woensdag wordt opnieuw de verplaatsing naar West-Vlaanderen gemaakt. Deze keer voor de heenwedstrijd in de halve finales van de Belgische beker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here