Uitreiking HIB-label aan Nesa

UNIZO heeft in Maaseik het ‘Handmade In Belgium’-label uitgereikt aan Christopher Kyndt en Raf Neijens. Ze ontvingen het HIB-label uit handen van Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van UNIZO Limburg en Cat’rina Vandersteegen voorzitter UNIZO Maaseik.

Nesa maakt poorten en hekwerken, een klantgericht familiebedrijf dat sinds 1988 actief is met een eigen atelier in Maaseik. Nesa maakt zowel standaardproducten als maatwerk zoals poorten, hekwerken, paardenboxen en zo meer.

Met het HIB-label wil UNIZO ondernemers die originele en handgemaakte producten afleveren extra ondersteunen. “Daarom is het zogenaamde HIB-label in het leven geroepen en deze Maaseikse ondernemer past perfect in dit plaatje”, legt Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van UNIZO Limburg uit.

Consumenten zijn vandaag meer dan ooit op zoek naar originele producten en willen daarvoor een authenticiteitsgarantie. “Die ambachtelijke ondernemers willen we een duwtje in de rug geven. De term ambachtelijk is in België, in tegenstelling tot in Frankrijk niet beschermd. Vandaar dat wij bij UNIZO het HIB-label in het leven hebben geroepen”, aldus Bart Lodewyckx.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here