Gebruikers wijkgebouw De Spil in Weert moeten verhuizen

Gemeente Weert wapen

De vaste en tijdelijke gebruikers van wijkgebouw De Spil in de Weerter stadswijk Molenakker hebben van de gemeente Weert te horen gekregen dat ze op zoek moeten naar een ander onderkomen. De gemeente Weert wil het 18 jaar oude wijkgebouw van de hand doen.

Volgens een brief van de gemeente Weert aan de huidige huurders van de accommodatie heeft De Spil nooit aan de verwachtingen als wijkgebouw voldaan. Ondanks dat diverse organisaties De Spil voor hun activiteiten hebben gebruikt, heeft het gebouw nooit echt een wijkfunctie gehad. De laatste jaren is het gebruik van De Spil steeds verder afgenomen. Op dit moment wordt De Spil nog maar zeer beperkt gebruikt. Er zij momenteel vijf vaste gebruikers van het gebouw aan het Molenakkerplein. Dit heeft de gemeente doen besluiten om De Spil te verkopen.

De gemeente Weert start de verkoopprocedure na de jaarwisselingen en verwacht dat men in het eerste kwartaal van 2019 het gebouw van de hand kan doen. Tot dat moment kunnen de gebruikers in De Spil blijven. De gemeente wijst de gebruikers er op dat ze zelf voor het vinden van een nieuwe locatie verantwoordelijk zijn maar zegt wel, indien gewenst, de helpende hand bij het zoeken van een ander onderdak uit te willen steken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here