Bib aan Huis in Maaseik mogelijk

Bibliotheek Maaseik

Moeilijk te been? Geen probleem! Bibliotheek aan huis is een dienst voor alle inwoners van Maaseik die minder mobiel zijn en daarom zelf niet meer naar de bibliotheek kunnen komen: bejaarden, zieken, mensen met een handicap of wie dan ook die zich niet zelfstandig naar de hoofdbibliotheek in Maaseik of het filiaal in Neeroeteren kan verplaatsen.

Dankzij een uniek samenwerkingsverband tussen de bibliotheek van Maaseik en Bpost worden boeken en andere bibliotheekmaterialen zomaar thuis geleverd.

De postbode komt bij de betreffende persoon langs en bezorgt deze om de vier weken een pakketje van maximum 5 materialen uit de collectie van de bibliotheek. De materialen die men vorige keer ontleende, worden telkens weer meegenomen. Lees je graag detectives of literaire romans? Informatie over geschiedenis, de natuur of een bepaald land? De bibliotheek stelt haar volledige aanbod ter beschikking, met ook tijdschriften, cd’s en dvd’s. En voor wie minder goed ziet zijn er ook grootletterboeken en luisterboeken.

In eerste instantie komt een medewerker persoonlijk langs voor een kennismakend gesprek. Zoals iedere andere lener van de bibliotheek betaalt men een jaarlijks lidgeld van 5,00 euro. Het uitlenen van de materialen en de thuisbediening zelf zijn volledig gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here