Kinrooi Hartveilig raakt steeds bekender (video)

De gemeente Kinrooi is de ‘Meest hartveilige gemeente’ van Vlaanderen. Steeds meer bedrijven, instellingen en scholen worden bijgeschoold in het kader van ‘Kinrooi Hartveilig’.

Volgens het Rode Kruis Kinrooi is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen weten hoe ze in een noodsituatie moeten handelen. “Hartfalen is één van de belangrijkste doodsoorzaken ter wereld. In ons land alleen al sterven er gemiddeld 11.000 mensen per jaar aan een hartstilstand. Krijg je geen hulp binnen de 10 minuten, dan loopt het fataal af. Met hartreanimatie (CPR) stijgen de overlevingskansen tot 60 70%. De kennis van CPR is dus onontbeerlijk om meer mensen te kunnen redden. Ook het plaatsen van AED’s -Automatische Externe Defibrillator – doet wonderen. In België zijn er nog niet veel AED’s op openbare plaatsen beschikbaar. In Kinrooi zijn er echter op vele plaatsen aanwezig, daarmee zijn we de meest hartveilige gemeente van België”, aldus voorzitter Anita Flipkens van het Rode Kruis Kinrooi.

Naast volwassenen zijn ook kinderen ijverig met het label ‘Hartveilig’ aan de slag. “Het is mooi te zien dat ze veel opsteken van de lessen, want de leerlingen maken tekeningen na afloop van de les waaruit blijkt dat ze oog voor detail hebben”, aldus Flipkens.

Met de cursus krijgen deelnemers het label ‘Hartveilig’. “Ik hoop dat omliggende gemeenten ons ook benaderen, zodat we als voorbeeld kunnen dienen”, zo besluit een trotse Anita Flipkens van het Rode Kruis Kinrooi.

Bekijk hier een korte instructievideo hoe te handelen met een AED:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here