Maaseik en Bree scoren goed met voorzieningen

Maaseik en Bree zijn goed uitgerust als men naar het aanbod scholen, winkels, woonzorgcentra en sportaccommodaties kijkt. Dit blijkt uit een studie van de uitrustingsgraad, uitgevoerd door de KU Leuven en de provincie Vlaams-Brabant.

Uit de studie blijkt dat Maaseik en Bree goed uitgeruste centra hebben, zo meldt HbvL. Voor het onderzoek werden acht grote diensten vergeleken. Bovenaan de ranking voor de provincie Limburg staat Hasselt. In steden is het aanbod automatisch iets groter dan in kleinere gemeenten, zo concludeert het onderzoek, waardoor niet meteen negatief beoordeeld dient te worden.

Algemeen kan worden gesteld dat Limburgse gemeenten bovengemiddeld scoren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here