Woonzorgcentrum Gerkenberg sluit seniorenweek af met theaterkomedie

Tijdens de seniorenweek van 19 tot 25 november, hadden de bewoners van het woonzorgcentrum Gerkenberg in Bree iedere dag de keuze om deel te nemen aan een activiteit, georganiseerd door de animatieploeg onder het thema ‘Limburg allein’.

De kennis van het Brees dialect werd getest tijdens een kwisprogramma. De bewoners konden genieten van de proeverijen van Limburgse delicatessen tijdens hun smikkelroute. De geur van versgebakken Limburgse vlaai kwam de aanwezigen tegemoet in de gangen. Er werd gedanst en gezongen in de boerenkiel op het bal. Zelfs de wekelijkse eucharistieviering werd voor de gelegenheid opgedragen in het Brees dialect.

Voor de afsluiting van de seniorenweek trokken de bewoners iets verder over de grens.

Ze genoten in een volle cafetaria van de theaterkomedie ‘Oude koeien aan de Costa del Sol’ van Paljas producties, georganiseerd in samenwerking met de cultuurdienst van de stad Bree.

Alle ingrediënten voor een geslaagde komedie kwamen aan bod: opgevulde korsetten, pruiken en valse snorren, Jommekes Spaans, frivole attributen en ‘castagnetten’ en uiteraard een verwarrend complot dat uit de hand liep.

De rol van de maffe vriendinnen werd vertolkt door Karin Jacobs en Vera Puts, de rol van de gedupeerde man werd gespeeld door Erik Goris. De knappe acteer- én zangprestatie en de toegankelijke humor van dit uitbundige gezelschap zorgden voor een zeer gezellige namiddag en was een hele leuke afsluiting van de seniorenweek.

Foto: Bernadette Coninckx

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here