Lydia Peeters volgt minister Tommelein op

Burgemeester Lydia Peeters van Dilsen-Stokkem zal Bart Tommelein opvolgen als Vlaams minister van Energie en Begroting.

Dat is zonet bekendgemaakt op een persconferentie. Met de Maaslandse kiest Open VLD voor een vrouw die gekend staat als ‘stille, hardwerkende backbencher’. Bovenal mikt voorzitster Rutten op 2019: Limburg was één van de twee provincies waar nog een sterke lijsttrekster ontbrak.

Bart Tommelein zal op 1 januari burgemeester van Oostende worden.

“Ik ga Dilsen-Stokkem niet in de steek laten. Er staat een heel sterk team klaar en die blijf ik uiteraard steunen”, aldus Peeters. De 34-jarige Sofie Vandeweerd zal Lydia opvolgen als burgemeester in Dilsen-Stokkem. Vandeweerd was momenteel schepen van onderwijs, jeugd, kinderopvang, gezin, monumenten en personeel.

Lydia Peeters zit sinds 2009 in het Vlaams Parlement en is sinds 2001 ook burgemeester van Dilsen-Stokkem. De voorbije jaren was ze in het Vlaams Parlement onder meer actief rond het dossier van het Beleidsplan Ruimte Vlaanderen, ook bekend als de betonstop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here