Jong en oud schuiven samen aan tafel in buurtrestaurant

Een klas Logistiek Assistent in de Zorg uit het zevende middelbaar van het Sint-Augustinusinstituut in Bree is voor hun projectwerking al voor de tweede keer gaan eten in het buurtrestaurant van Tongerlo. Ze deden dat niet alleen. Ze kregen namelijk gezelschap van enkele bewoners van woonzorgcentrum Gerkenberg en residentie De Boneput uit Bree. Deze maaltijd kadert in het project ‘Iedereen aan tafel’ van vzw de Biehal. De activiteit zal dit schooljaar nog enkele malen plaatsvinden.

Op 28 november was het een speciale dag voor het buurtrestaurant van Tongerlo. De leerlingen van het Sint-Augustinusinstituut in Bree kwamen op bezoek met enkele bewoners van woonzorgcentrum Gerkenberg en residentie De Boneput. Dit maakt deel uit van het schoolproject ‘Jong en Oud’ waarbij de jongeren een vriendschapsband zullen opbouwen met een oudere. Ze zullen daarom vier keer in elkaars gezelschap naar het buurtrestaurant van Tongerlo gaan. Daarnaast worden de leerlingen dit schooljaar ook uitgedaagd om de ouderen te leren kennen op andere manieren.

De activiteiten kaderen in het project ‘Iedereen aan tafel’ van vzw de Biehal dat in januari van start ging. Op deze manier wil de Biehal zorgen voor een uitbreiding van de buurtrestaurants in onder andere de gemeenten Bree en Hechtel-Eksel. Er wordt zo geprobeerd om door middel van nieuwe samenwerkingsverbanden, met bijvoorbeeld scholen, meer doelgroepen te bereiken. Daarnaast wordt er ook ingezet op een verbetering van de mobiliteit naar de buurtrestaurants en een aangepaste communicatiestrategie.

‘Iedereen aan tafel’ komt tot stand met de steun van subsidieprogramma Leader Kempen en Maasland. Het project, dat wordt gesubsidieerd door het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling, loopt nog tot juni 2020. Ook leerlingen van andere scholen zullen dit schooljaar terug te vinden zijn op buurtrestaurants die samenwerken met de Biehal.

Foto: Marie Knevels

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here