Centrum Neeroeteren op de schop (video)

Het stadsbestuur van Maaseik heeft plannen om het centrum van Neeroeteren te vernieuwen. Hier wil men de inwoners en eigenaren van het centrum actief in betrekken. 

“We willen een nieuw Ruimtelijk UitvoeringsPlan (RUP) opstellen, waar we inwoners en eigenaars bij willen betrekken”, zo vertelt schepen Yvonne van Dooren van de Stad Maaseik. Er kwamen onlangs ruim 120 betrokkenen naar de informatiebijeenkomst. “Het is fijn te zien dat men geïnteresseerd is”, aldus de schepen.

Het nieuw op te stellen RUP moet minstens tien jaar meegaan. “We willen zaken goed aanpakken. Zo willen we weten of er voldoende parkeerruimte in het centrum is, of inwoners meer groen willen zien op bijvoorbeeld het Scholtisplein en zo meer, maar ook willen we goed kijken naar de bouw. Nu zijn er gebouwen van drie hoog met daarnaast een gebouw van twee hoog, we zouden graag eenheid willen”, zo besluit de schepen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here