Lotgenoten praten met elkaar bij ZeZijnZo (video)

Wendy Gerets uit Bree heeft een gespreksgroep opgericht voor ouders die kinderen met een beperking hebben. Hierbij valt te denken aan autisme, adhd, leerstoornissen, dyslexie, dyscalcullie en zo meer. Onder het motto ‘voor ouders door ouders’ proberen ze middels maandelijkse bijeenkomsten ouders samen over problemen te laten praten.

“Ik ben in 2016 met deze praatgroep gestart omdat ik merkte dat er behoefte was aan een praatgroep waar enkel ouders bij betrokken zijn zonder instanties”, zo vertelt Wendy Gerets. Inwoners uit Bree maar ook uit Maaseik, Peer, Meeuwen-Gruitrode en Kinrooi en alle deelgemeenten kunnen deelnemen aan de gespreksgroep.

Tijdens de maandelijkse samenkomsten zijn er geen professionele instanties aanwezig. De avonden worden geleid door ouders met reeds meer dan 25 jaar zelfervaring.

Praatgroep ‘ZeZijnZo’ is opgericht voor ouders, door ouders. “We merken wel dat het vaak moeilijk is een eerste stap te maken, de drempel ligt hoog, maar eenmaal binnen ervaren mensen het bijzonder prettig”, aldus Wendy Gerets.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here