Dalende trend bij inbraken in Politiezone Maasmechelen

politie-lanaken-maasmechelen

Het aantal inbraken in de Politiezone Maasmechelen-Lanaken is aan het dalen. Dit werd bekend gemaakt tijdens de Zonale Veiligheidsraad, afgelopen week.

De criminaliteitscijfers tonen aan dat er voor het eerst in jaren minder inbraken gemeld worden binnen de Politiezone Lanaken-Maasmechelen. Het aantal inbraken in woningen en bedrijven daalde met 52 feiten in 2018 (cijfers tot 1 november). In de Politiezone Maasmechelen-Lanaken werden 185 feiten van inbraak en –poging geregistreerd. In 2017 waren dit nog 237 inbraken. Voornamelijk juwelen en geld blijken een aantrekkelijke buit.

De daling kan onder andere verklaard worden door een efficiënte en intelligentere inzet van politie (bv. ANPR-camera). Er wordt bovendien vastgesteld dat de burger steeds meer moeite doet om zijn woning beter te beveiligen en participeert aan burgerinitiatieven zoals bijvoorbeeld met What’s App Buurtpreventie.

Nu de donkere maanden voor de deur staan, wil de Politiezone Maasmechelen-Lanaken het probleem weer wat meer in de kijker zetten. Dat is nodig, want in het najaar ziet men meestal een stijging van de inbraken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here