Narrata lanceert voorleesapp in de bibliotheek van Dilsen-Stokkem

Onder belangstelling van leerkrachten, studenten lerarenopleiding, kinderdagbegeleidsters en ouders lanceerde Narrata deze week in de bibliotheek van Dilsen-Stokkem een voorleesapp.

De lancering werd voorafgegaan door een studiesessie over ‘het recht op verhalenplezier’. “Een vroege start met boeken beïnvloedt de latere interesse van kinderen in boeken”, zo onderstreepte Els Michielsen van Iedereen Leest. Zij toonde de aanwezigen enkele leuke voorleesfilmpjes en informeerde de aanwezigen over het Boekstart-project. Iedereen Leest heeft samen met Narrata en enkele andere trainers een vormingspakket ontwikkeld waarbij heel wat inzichten ertoe leiden dat bezig zijn met boekjes bij baby’s en peuters ontzettend leuk wordt én dat kinderen op zeer jonge leeftijd een echte verhalenhonger ontwikkelen. Als mama en trouwe voorlezer getuigde Sofie Brockmans dat dagelijks voorlezen een grote verhalenhonger teweeg bracht bij haar twee kinderen: “mijn oudste dochter had zich enorm verheugd op het zelf kunnen lezen. Zwaar was dan ook de teleurstelling dat het leestechnische proces voor haar veel te traag verliep. Dankzij het blijven volharden met voorlezen konden wij de waarde van verhalen blijven garanderen. Intussen verslindt ze boeken!”.

Vanaf vandaag kunnen voorlezers hun voorleeservaringen registreren in de voorleesapp en uitwisselen met andere voorlezers. De Narrata-voorleesapp is gratis voor iedereen. Je kan er boeken zoeken, in je boekenrek zetten, de sessies van ‘je luisteraars’ bijhouden en verteltips noteren. “Wij zijn heel benieuwd naar ideeën en suggesties. Zodra het budgettair haalbaar is, gaan we alvast naar versie 2.0.”, zo besloot Narrata-medewerkster Vanessa.

De voorleesapp is beschikbaar op www.narrata.be.

Foto: Gil Geron

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here