Thorna | Cultura komt er weer aan

Zondag 25 november presenteert Torna | Cultura een boeiend Cultureel-literair Café vanaf 14.30 uur in café-restaurant Aod Thoear in Thorn. De podiumgasten bieden de bezoekers een gevarieerd en onderhoudend programma. Agnes Stijnen  treedt op als gastvrouw. De entree bedraagt € 5.00.

Na twintig jaar was cultuurpsycholoog Theo Verheggen (Wessem, 1972) helemaal klaar met in zijn ogen zielloze bestaan als hoofddocent bij de Open Universiteit. Nu sleutelt hij aan oude VW’s in een autogarage. Hij zegt daarover: ‘Thuis redden we het prima met minder geld en meer geluk. Volgens mij is dit kwaliteit, van werk en van leven en het is heerlijk. Maar hoe te ontsnappen aan een steeds ziellozer en nuttelozer bestaan?’

Gemeenten uit het hele land komen op 30 november in Roerdalen bijeen om te praten over ‘Klein Geluk’. ‘Klein Geluk’ begon jaren geleden als initiatief van de gemeente Roerdalen, met name op het gebied van toerisme en recreatie. Inmiddels is ‘Klein Geluk’ uitgegroeid tot een brede beweging. Een van de organisatoren ervan is Laurens Bijl, gelukscoördinator in Roerdalen. Hij wijst de Limburgse burgers en gemeenten de weg naar meer geluk. Hij vertelt over zijn geluksfilosofie, waarbij hij uitdrukkelijk stelt: ‘Praten over geluk. Dat is niet zweverig’.

‘Zielsverwanten in de muziek’, zo kun je Els Boonen en Funs Douma gerust noemen. Ze vonden elkaar op basis van een gedeelde passie voor het zingen. Vanaf dat moment vormen ze een duo, dat elkaar aanvullend versterkt in een gevarieerd repertoire van eigen nummers en origineel bewerkte luistermuziek. Met basgitaar, gitaar en dwarsfluit begeleiden Funs en Els hun akoestische zang.
Lizette Egas en Sharon Hegt spelen de dialoog Blau Leech van Alwin Grijseels.

‘Dorien zwerft en Karien is een dame van stand. Deze twee uitersten raken in gesprek over hun leven. Hun jeugd vertoont daarbij wel een heel opmerkelijke overeenkomst en toch is de uitkomst van hun leven totaal anders geworden. Hoe is dat gekomen? Wat bepaalt de ‘juiste keuze’ in het leven? Een kwestie van geluk?’

Henk Schmitz neemt de column voor zijn rekening. Met zijn ‘Bespiegelingen’ in Weekblad VIA-Limburg raakt hij lezers in heel Limburg. Hij doet dat vanuit de overtuiging, dat geen menselijke ervaring – hoe traumatisch ook – uniek is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here