Nieuwe jongerenvoorziening In de Bandert bekend

De gemeente Echt-Susteren gaat samen met Menswel jongerenwerk in Leisurepark In de Bandert een skate – en BMX parcours, een balspelkooi, een graffitimuur, mooie bankjes, picknicktafels en een nieuwe groenstructuur realiseren. Het wordt een echte ontmoetingsplek voor jong en oud. En het mooiste is, dat de jongeren zelf met het idee voor deze voorziening zijn gekomen.

Al langer was er sprake van een passende jongerenvoorziening voor In de Bandert. Het was echter de vraag welke voorziening het beste zou passen bij de behoeftes van de jongeren. Om dit in kaart te brengen kwam de gemeente samen met Menswel op het idee om een ontwerpwedstrijd te organiseren voor de jongeren van deze gemeente. De jongeren met de beste ideeën mochten vervolgens hun ideeën komen presenteren aan de gemeente.

Wethouders Geert Frische en Marian Bruijsten en een medewerker van Menswel jongerenwerk hadden de moeilijke taak om een idee uit te kiezen. Na een verhelderend overleg maakten zij samen de beslissing om alle finalisten te feliciteren. De ideeën zijn namelijk samengevoegd tot één uitgebreid concept waar alle aspecten uit de ontwerpwedstrijd in terugkomen. Daarom wordt Leisurepark In de Bandert in het voorjaar van 2019 uitgebreid met een skate – en BMX parcours, een balspelkooi, een graffitimuur, mooie bankjes, picknicktafels en een nieuwe groenstructuur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here