Jongeren organiseren dansmiddag voor ouderen in Weert

Leerlingen van groep 7 en 8 van OBS de Uitkijktoren in Weert organiseren samen met het jongerenwerk van Punt welzijn en de wijkraad Boshoven een dansmiddag voor ouderen.

Deze middag zal zondag 25 november tussen 14.00 en 16.00 uur plaatsvinden in Buurthuis ‘t Kwintet aan de Boshoverweg 57 in Weert. De leerlingen hoorden van de wijkraad dat er behoefte is aan meer activiteiten voor ouderen in de wijk en dat ouderen steeds vaker eenzaam zijn. Het leek hen vervolgens een leuke uitdaging om hier samen wat aan te doen.

De leerlingen zijn zich gaan verdiepen hoe het leven en hun vrije tijd er vroeger uitzag. Zo hadden hun opa’s en oma’s bijvoorbeeld geen mobiele telefoons en zelfs geen ijskast. Het leven zag er echt heel anders uit. Wat vroeger heel belangrijk was, was het samen zijn buren, familie en vrienden. Muziek en dans vonden ze ook heel belangrijk. Tegenwoordig zijn er steeds minder dansmiddagen en dat vinden de leerlingen zonde.

Daarom organiseren zij op 25 november een ouderwetse dansmiddag in het buurthuis ’t Kwintet te Boshoven.

In de les hebben ze ook collages gemaakt met de tijd van toen en de tijd van nu. Deze collages en nog veel meer verzamelde spullen van vroeger gaan ze gebruiken om het buurthuis aan te kleden en even terug te gaan in de tijd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here