Weerter gemeenteraad wil meer agenten voor politie Limburg

Politie

De gemeenteraad van Weert bespreekt vanavond een motie die door bijna alle fracties (alleen de PvdA ontbreekt) gezamenlijk wordt ingediend. In de motie pleit de gemeenteraad voor meer capaciteit bij de politie Limburg. De raad is teleurgesteld dat van de extra 1.100 agenten die de Minister van Justitie en Veiligheid voor de politie in het vooruitzicht heeft gesteld, er slechts 32 naar Limburg komen.

Volgens de Weerter gemeenteraad in de motie is het een onmiskenbaar feit is dat de georganiseerde criminaliteit in grensregio Limburg hand over hand toeneemt. Óók Inwoners en ondernemers van de gemeente Weert ondervinden hier veel hinder en nadeel van. Door de huidige ondercapaciteit bij de politie Limburg kunnen minder ernstige delicten in behandeling worden genomen. De gemeenteraad van Weert geeft echter aan het terugdringen van criminaliteit, zoals ondermijning, drugslaboratoria, diefstal en dumpen drugsafval, in de gemeente topprioriteit.

Via de motie roept de Weerter raad het stadsbestuur op bij de Minister van Justitie en Veiligheid te protesteren tegen de verdeelsleutel voor de 1.100 extra politieagenten en er voor te pleiten dat Limburg een groter aandeel van de 1.100 extra agenten krijgt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here