U17 van FC Maasland NO wint glansrijk in Beek

De provinciale U17 van FC Maasland No, trok zaterdag 10 november onder begeleiding van trainer Rudy Poelmans naar Bree-Beek om daar hun leeftijdsgenoten te bekampen. Dit was reeds de 15° wedstrijd en na 30 trainingen staan de meeste jongens fysiek vrij sterk.

Het team begon het seizoen zeer goed met in het oog springende prestaties tegen IP teams van Patro en Eendracht MM . Wedstrijden die knappe overwinningen opleverden. Helaas sloop gemakzucht in het team en na enkele beschamende prestaties was men afgezakt naar de middenmoot. Afgelopen weken werden de kopjes bij mekaar gestoken en werd de kentering ingezet. Met een zeer goede midweekwedstrijd tegen Susteren en afgelopen donderdag in Bocholt tankten de provinciale U17 vertrouwen en trokken vol goede moed naar Bree-Beek. Helaas mocht het gloednieuwe kunstgrasveld nog niet ingespeeld worden maar ook op de andere pareltjes van velden waren excuses uit de boze. Stofzuiger Yves Spee ontbrak wegens vakantie en kapitein -en long op het middenveld Yenthe Schetz blesseerde zich afgelopen week op training en moest passen.

Na een kleine studieronde waren de eerste kansen voor Maasland. Het scoorde dan ook vrij snel via Janick Tilmans maar de treffer werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Sporadisch waren er tegenprikken van Bree–Beek maar doelman Donny Vanlier kwam niet echt in verleiding. De 0-1 werd gescoord door uitblinker Tjorven Daniëls na een uitgespeelde actie opgezet door Senne Foerier.

Maasland vergat echter de score uit te diepen en moest wachten tot na de rust. Bree-Beek kwam toen niet meer echt in het stuk voor. Lexi Schuurs scoorde knap met het hoofd de 0-2. Daarna freewheelde Maasland naar de zege maar het ontbrak echter -zoals reeds meermaals -aan efficiëntie voor doel. Lexi kon nog de 0-3 scoren. Opdracht volbracht voor de provinciale U17. Het werd 0-3.

Met de volgende weken belangrijke wedstrijden tegen Meeuwen – Lommel –Elen in het verschiet hebben de provinciale U17 nog het een en ander recht te zetten tegen de tegenstanders.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here