Miljoenen nodig voor riolering Weert

De gemeente Weert gaat de komende jaren 38 miljoen euro uittrekken voor de verbetering van het gemeentelijk rioolstelsel. De maatregelen zijn nodig om de risico’s van wateroverlast te verkleinen. De gemeente Weert heeft een lijst van 21 projecten opgesteld waarvoor met prioriteit verbeteringen aan het rioolstelsel uitgevoerd moeten worden. Van het bedrag van ruim 38 miljoen euro is 30.2 miljoen euro door de gemeente Weert al gedekt.

De grootste investeringen in het rioolstelsel worden de komende jaren in Weert Zuid in de wijken Keent en Moesel gepleegd. Hier wordt de opvangcapaciteit van de riolering verbeterd. De investeringen in Keent en Moesel die van de gemeente een prioriteit 1 hebben gekregen gaan een slordige 20 miljoen euro kosten. Daarnaast gaat Weert bijna 4 miljoen euro uitgeven aan maatregelen ter verbetering van het rioolstelsel aan de Minderbroederslaan en Graafschap Hornelaan en omgeving. Voor de omgeving rond de Noorderlaan wordt 2.6 miljoen euro uitgetrokken.

Naast de werkzaamheden ter verbetering van de capaciteit van het rioolstelsel in Weert Zuid en in de omgeving van de Biest kent Weert nog een derde grote prioriteit. Dat betreft het tegengaan van de regelmatige wateroverlast in de wijk Boshoven. En opheffen van de problemen met wateroverlast in Boshoven is voor de gemeente Weert een van de hoogste prioriteiten. In het Gemeentelijk Rioleringsplan, dat tot 2021 loopt, is voor 2019 opgenomen dat Weert de plannen voor Boshoven en de wijze waarop dit project gefinancierd kan worden, aan de gemeenteraad zal voorleggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here