Weerter ziekenhuis beste van Limburg

Sint Jans Gasthuis Weert ziekenhuis

Het Sint Jans Gasthuis in Weert is het beste ziekenhuis van Limburg. Dat blijkt uit de Top 100 van ziekenhuizen die bekend gemaakt is.

Het Roermondse Sint Laurentius Ziekenhuis scoort ook goed. Landelijk staat het Weerter ziekenhuis op een zesde plek, in Roermond noteert men positie twaalf, zo meldt Dagblad de Limburger. Het Zuyderland (Geleen en Heerlen) staat op de 20ste plaats bij de topklinische ziekenhuizen.

De Ziekenhuis Top 100 maakt gebruik van gegevens die ziekenhuizen verplicht aanleveren, bijvoorbeeld aan de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Ziekenhuizen worden beoordeeld op 36 aspecten die een doorsnede zijn van de behandeling, zoals oncologie, cardiologie, veelvoorkomende operaties, toezicht op medicijngebruik en de kwaliteit van de verpleging.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here